Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Formula E: Αγώνες ταχύτητας μεταξύ ρομποτικών, ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων

Το Roborace προορίζεται να λαμβάνει χώρα πριν από κάθε αγώνα Formula E, χρησιμοποιώντας τις ίδιες πίστες, σε πόλεις ανά τον κόσμο.
Συνεργασία με σκοπό τη διοργάνωση ενός παγκοσμίου πρωταθλήματος με ηλεκτρικά, μη επανδρωμένα (ρομποτικά) αυτοκίνητα ανακοίνωσαν η Formula E και η Kinetik.

Το νέο αυτό πρωτάθλημα, υπό την ονομασία «Roborace», προορίζεται να παρέχει μια «ανταγωνιστική πλατφόρμα για τις λύσεις αυτόνομης οδήγησης που αναπτύσσονται τώρα από πολλούς μεγάλους “παίκτες” της βιομηχανίας του αυτοκινήτου και της τεχνολογίας, καθώς και κορυφαία τεχνολογικά πανεπιστήμια».

Το σχέδιο είναι το Roborace να ενταχθεί στο ευρύτερο πλαίσιο του «πακέτου στήριξης» του Formula E Championship, με τον πρώτο αγώνα να αναμένεται κατά τη σεζόν 2016-2017.

Το Roborace προορίζεται να λαμβάνει χώρα πριν από κάθε αγώνα Formula E, χρησιμοποιώντας τις ίδιες πίστες, σε πόλεις ανά τον κόσμο.

Δέκα ομάδες, η καθεμία με δύο μη επανδρωμένα αυτοκίνητα, θα ανταγωνίζονται σε ωριαίους αγώνες ολόκληρη τη σεζόν του πρωταθλήματος.

Όλες οι ομάδες θα έχουν τα ίδια αυτοκίνητα, ωστόσο, θα ανταγωνίζονται χρησιμοποιώντας αλγορίθμους πραγματικού χρόνου και τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης.

Ο Ντένις Σβερντλόφ, ιδρυτής της Kinetik και του Roborace, εκτιμά ότι στο μέλλον όλα τα οχήματα του κόσμου θα χρησιμοποιούν Τεχνητή Νοημοσύνη και θα κινούνται με ηλεκτρισμό.

«Το Roborace είναι ένας εορτασμός της εξελικτικής τεχνολογίας και καινοτομίας που έχει επιτύχει η ανθρωπότητα στον τομέα αυτό μέχρι τώρα. Είναι μια παγκόσμια πλατφόρμα για να φανεί ότι οι ρομποτικές τεχνολογίες και η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορούν να συνυπάρχουν με εμάς στην πραγματική ζωή» συμπλήρωσε.

Σημειώνεται πως, στο πλαίσιο της διοργάνωσης, μία από τις ομάδες θα είναι οργανωμένη ως μια crowd-sourced κοινότητα, ανοιχτή σε ενδιαφερόμενους ειδικούς λογισμικού και τεχνολογίας από όλο τον κόσμο.

Επιπλέον στήριξη στο Roborace αναμένεται από την Charge, μια startup η οποία έχει ιδρυθεί από την Kinetic και ειδικεύεται στον τομέα των ηλεκτρικών κινητήρων για εμπορική χρήση.

Πηγή:
http://www.naftemporiki.gr/story/1037362/formula-e-agones-taxutitas-metaksu-rompotikon-ilektrokiniton-autokiniton

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog TEO O ΜΑΣΤΟΡΑΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.