Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

RIPE : Πλήρης εξάντληση των IPv4 διευθύνσεων


Τα τελευταία περίπου 7 χρόνια το RIPE NCC , ο αρμόδιος οργανισμός ( RIR ) για την απόδοση δικτυακών πόρων όπως οι IP διευθύνσεις στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και κομμάτια της κεντρικής Ασίας, τελούσε υπό καθεστώς εξάντλησης που επέβαλλε αυστηρούς κανονισμούς στην απόδοση των IPv4 διευθύνσεων.



Σήμερα, στις 16:35 τοπική ώρα, το RIPE NCC ανακοίνωσε την πλήρη εξάντληση τους. Συνεπώς, είναι πλέον αδύνατον κάποιος οργανισμός να αποκτήσει άμεσα IPv4 διευθύνσεις από το ίδιο το RIPE NCC.

Όσοι πλέον αιτούνται IPv4 διευθύνσεις θα τοποθετούνται σε λίστα αναμονής με σειρά προτεραιότητας. Όταν επιστρέφονται διευθύνσεις στο RIPE, κυρίως μετά από πτωχεύσεις υφισταμένων κατόχων, αυτές θα προσφέρονται στη λίστα με μέγιστο μέγεθος απόδοσης το /24 ( 256 διευθύνσεις ). Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το μέγεθος της λίστας εδώ.

Για μια ακόμα φορά, το RIPE NCC καλεί τα μέλη του για άμεση υλοποίηση του IPv6, ούτως ώστε να διασφαλιστεί το μέλλον του Internet. Καθαρά για πληροφοριακούς σκοπούς, το κόστος απόκτησης IPv4 διευθύνσεων από τρίτους αυτή τη στιγμή είναι περίπου €15 ανά διεύθυνση.

https://www.adslgr.com/forum/threads/1136076-RIPE-%CE%A0%CE%BB%CE%AE%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BE%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-IPv4-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CF%85%CE%B8%CF%8D%CE%BD%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog TEO O ΜΑΣΤΟΡΑΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.