Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Τι Καλώδιο HDMI Να Πάρω? Τα Πάντα Για την Αγορά HDMI


Το HDMI είναι το πλέον αναγνωρισμένο πρότυπο σύνδεσης για την ψηφιακή μετάδοση βίντεο και ήχου, και συνεχίζει να εξελίσσεται συνεχώς. Οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε καλώδια HDMI στις συσκευές οικιακής ψυχαγωγίας και ίσως αναρωτιόμαστε αν τελικά είναι απαραίτητο ένα ακριβότερο καλώδιο HDMI για να έχουμε καλύτερη ποιότητα. Στον οδηγό θα δούμε όλα όσα θέλουμε να γνωρίζουμε για τα καλώδια HDMI, και γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις ένα φθηνό καλώδιο θα μας δώσει την ίδια απόδοση με αυτό που είναι κατά πολύ ακριβότερο.


 
Τα καλώδια HDMI

Το HDMI (High-Definition Multimedia Interface) είναι το καθιερωμένο πρότυπο για την ψηφιακή αποστολή βίντεο. Θεωρείται ως ο καλύτερος τρόπος για να συνδέσουμε τηλεοράσεις, προβολείς βίντεο, οθόνες υπολογιστή, κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών, και πολλές άλλες συσκευές.

Παρ' όλα αυτά, η αγορά καλωδίων HDMI δεν είναι πάντα μια απλή διαδικασία. Αυτό οφείλεται λόγω της πληθώρας των γενιών, των τύπων, και του εύρους τιμών. Ενδέχεται να προκαλεί σύγχυση και κάποια δυσκολία η επιλογή του σωστού καλωδίου με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να γνωρίζουμε για να επιλέξουμε το σωστό καλώδιο HDMI για τις συσκευές μας, και ιδανικά να ξοδέψουμε όσο το δυνατόν λιγότερα για να αξιοποιήσουμε στο έπακρο την τηλεόραση 4K HDR, το gaming, και όχι μόνο.

Σε τελική ανάλυση, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται απλά για ένα καλώδιο.

Τι σημαίνουν πραγματικά οι αριθμοί 1.4, 2.0, και 2.1, στα καλώδια HDMI?

Τα τελευταία χρόνια η εξέλιξη του HDMI αφορά ως επί το πλείστον τις διαφορετικές γενιές του προτύπου στο καλώδιο.

Πρόκειται για θεμελιώδεις προδιαγραφές που πρέπει να ακολουθούν όλα τα καλώδια και οι συσκευές HDMI, με βάση τις δυνατότητες που υποστηρίζουν. Έχουν διαμορφωθεί από τον επίσημο οργανισμό αδειών HDMI (Licensing Administrator) και το επίσημο φόρουμ του HDMI.

Τι Καλώδιο HDMI Να Πάρω 2μm

Στις μέρες μας, θεωρούνται ως παρωχημένες οι προδιαγραφές που αφορούν τα καλώδια HDMI και τις συσκευές που έχουν κατασκευαστεί πριν από την κυκλοφορία των νεότερων προτύπων, αρχής γενομένης του HDMI 1.4 που αναλύουμε στη συνέχεια.

Σε γενικές γραμμές, αυτά τα παλαιότερα καλώδια HDMI δεν υποστηρίζουν τις λειτουργίες και δυνατότητες των νεότερων συσκευών, όπως ARC, 4K, ή HDR. Ωστόσο, υποστηρίζουν ανάλυση βίντεο έως Full HD 1080p, η οποία εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ευρέως.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ:

https://www.pcsteps.gr/933-%CF%84%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8E%CE%B4%CE%B9%CE%BF-hdmi-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%89-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-hdmi/?fbclid=IwAR0vxsFwmH_zpufd_3uTnDOtksF6Vg3WM_KYI2lpeUef7pGcjxX9_4IhdzY

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog TEO O ΜΑΣΤΟΡΑΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.