Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Ωριωνίδες: Η βροχή από τα «πεφταστέρια» του Φθινοπώρου


Σήμερα, αλλά και αύριο (21/10) το βράδυ θα κορυφωθεί η βροχή από τα «πεφταστέρια» του φθινοπώρου, τις Ωριωνίδες. 

Οι Ωριωνίδες είναι μια μέτριας έντασης βροχή διαττόντων, που κάθε χρόνο εμφανίζονται από τις 2 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου. Οι καλύτερες ώρες για παρατήρηση είναι με κατεύθυνση προς την Ανατολή, λίγο μετά τα μεσάνυχτα και πριν την αυγή.

Ονομάσθηκαν έτσι, επειδή φαίνεται να προέρχονται από τον αστερισμό του Ωρίωνα, ενώ δημιουργούνται από την «ουρά» που έχει αφήσει πίσω του ο κομήτης του Χάλεϊ. Δεκάδες μετέωρα -συνήθως γύρω στα 20 την ώρα- εισέρχονται και καίγονται στην ατμόσφαιρα της Γης.

Μια νέα βροχή από «πεφταστέρια», οι Ωριωνίδες, κορυφώνεται στις 21 και 22 Οκτωβρίου στο βόρειο ημισφαίριο, το οποίο περιλαμβάνει και την Ελλάδα. Οι Ωριωνίδες είναι μια μέσης έντασης βροχή διαττόντων, που κάθε χρόνο λαμβάνουν χώρα από τις αρχές Οκτωβρίου έως τις αρχές Νοεμβρίου και φέτος αναμένεται να φθάσουν στο μέγιστο σημείο τους το βράδυ της Τρίτης 21 Οκτωβρίου προς χαράματα Τετάρτης 22 Οκτωβρίου.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog TEO O ΜΑΣΤΟΡΑΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.