Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

20 εντολές του Command Prompt που αξίζει να γνωρίζετε


Το Command Prompt εξακολουθεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο των Windows. Δείτε 20 εντολές του για προχωρημένους χρήστες που αξίζει να γνωρίζετε.

Η γραμμή εντολών, όπως ονομάζεται το command prompt στα Ελληνικά, δεν είναι για όλους. Ή τουλάχιστον δεν είναι για τους αρχάριους χρήστες.

Οι πιο πολλές εργασίες μπορούν πλέον να γίνουν μέσα από τα διάφορα άλλα εργαλεία των Windows (σύστημα, πίνακας ελέγχου, εργαλεία διαχείρισης κλπ) και έτσι το command prompt γίνεται ένα απαρχαιωμένο και κυρίως περιττό εργαλείο, από μια εποχή της εισαγωγής κειμένου στο DOS.

Ωστόσο, πολλές εντολές παραμένουν χρήσιμες και οι περισσότεροι διαχειριστές δικτύων τις προτιμούν.

Πέρα όμως των πολύ βασικών εντολών, όπως dir, more, help κλπ, που σας παρουσιάσαμε εδώ, δείτε 20 βασικές εντολές που πρέπει να γνωρίζει κάθε προχωρημένος χρήστης και διαχειριστής των Windows.

Θυμηθείτε ότι μερικές από τις παρακάτω εντολές απαιτούν δικαιώματα διαχειριστή για να λειτουργήσουν σωστά. Ανοίξτε λοιπόν ένα command prompt με δικαιώματα διαχειριστή και πάμε….

Πίνακας Περιεχομένων

Δείτε όλο το άρθρο εδώ: 

https://iguru.gr/20-entoles-tou-command-prompt-pou-aksizei-gnorizete/?fbclid=IwAR32Q3jX7I8cduQhKbKzFfHXy8IL2Vng1CLdaf_6nIwiEvApOpuddYFRfkc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog TEO O ΜΑΣΤΟΡΑΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.