Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

Επιδιορθώστε το UEFI-GPT bootloader στα Windows 10 ή 11


Δείτε πώς να επιδιορθώσετε τον bootloader των Windows, σε έναν σύγχρονο υπολογιστή που χρησιμοποιεί UEFI αντί του κλασσικού BIOS, και ο δίσκος έχει σύστημα partition GPT αντί για MBR.

Η καταστροφή του προγράμματος εκκίνησης των Windows μπορεί να συμβεί μετά την εγκατάσταση ενός δεύτερου λειτουργικού συστήματος (σε διαμορφώσεις Dual Boot), ή μετά από καταστροφή του συστήματος αρχείων, λανθασμένες ενέργειες κατά την ανάκτηση των Windows, αφαίρεση ορισμένων δεδομένων από κρυφά διαμερίσματα, κακόβουλο λογισμικό (ιούς, ransomware, κ.λπ.) και για κάποιους άλλους λόγους.

Εμείς το χάσαμε γιατί κατά την κλωνοποίηση ενός hdd δίσκου σε ένα νέο ssd δεν μας έκανε την χάρη να κρατήσει όλα τα δεδομένα!

Αν βρεθείτε σε παρόμοια θέση δείτε βήμα προς βήμα τι πρέπει να κάνετε για την επιδιόρθωση κατεστραμμένου ή διαγραμμένου προγράμματος εκκίνησης στα Windows 11/10/8.1 και Windows Server 2022/2019/2016/2012R2, σε υπολογιστές που τρέχουν σε λειτουργία UEFI.

Τα παρακάτω βήματα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε τόσο για την επιδιόρθωση των δυαδικών αρχείων του bootloader των Windows όσο και για τη διαμόρφωση του bootloader \EFI\Microsoft\Boot\BCD, σε περιπτώσεις όπου τα Windows δεν εκκινούν λόγω διαγραφής του αρχείου διαμόρφωσης εκκίνησης BCD ή λόγω καταστροφής του.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο εδώ:

https://iguru.gr/epidiorthoste-uefi-gpt-bootloader-sta-windows-10-11/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog TEO O ΜΑΣΤΟΡΑΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.