https://www.youtube.com/watch?v=v_wz0zQngnA
Το ανανεωμένο άρθρο του eduguide.gr, σας παρουσιάζει όλα τα δωρεάν μεταπτυχιακά των Ελληνικών Πανεπιστημίων! Την τελευταία περίοδο παρατηρείται αλματώδης αύξηση των μεταπτυχιακών προγραμμάτων των Ελληνικών ΑΕΙ. Περισσότερα από 1.200 μεταπτυχιακά προγράμματα προσφέρονται από τα Δημόσια Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Τα 295 από αυτά δεν έχουν δίδακτρα.
Για 32η χρονιά απονεμήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, για μια ακόμη φορά σε διαδικτυακή τελετή λόγω πανδημίας, τα επιστημονικά βραβεία Ig, τα λεγόμενα και «Νόμπελ του τρελού επιστήμονα». Τα Ig επιβραβεύουν απρόσμενες και «τρελές» επιστημονικές έρευνες της προηγούμενης χρονιάς ή, σύμφωνα με τους διοργανωτές, το χιουμοριστικό περιοδικό «Annals of Improbable Research», «πράγματα που μας κάνουν στην αρχή να γελάσουμε αλλά μετά να σκεφτούμε».
Η απόλαυση της ζωής στον ψηφιακό κόσμο έχει και το τίμημά της: την ιδιωτικότητά μας.
Κάθε ιστοσελίδα που επισκεπτόμαστε, το πού βρισκόμαστε, το πόσα ξοδεύουμε και με ποιες κάρτες πληρώνουμε – αυτές είναι μόνο μερικές από τις πληροφορίες που παρακολουθούνται, συλλέγονται και αξιοποιούνται στο Ιnternet.
Ο διαστημικός ανταγωνισμός φαίνεται ότι θα κορυφωθεί τα επόμενα χρόνια καθώς οι ΗΠΑ και η Κίνα βάζουν στόχο να κατακτήσουν την ίδια περιοχή της Σελήνης.
Αν έχετε «γκουγκλάρει» ποτέ τον εαυτό σας, θα ανακαλύψετε ένα μικρό μέρος από όσα γνωρίζει το διαδίκτυο για εσάς. Είναι ο μόνος τρόπος που έχουμε, σύμφωνα με την εταιρεία κυβερνοασφάλειας ESET, για να μάθουμε αν πρέπει να ζητήσουμε από την Google να αφαιρέσει σχετικές προσωπικές πληροφορίες, που δεν θα έπρεπε να κοινοποιούνται δημοσίως.
Η Metα, η μητρική εταιρεία του Facebook και του Instagram, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να μετατραπούν οι δύο δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης σε συνδρομητικές.
Ως γνωστόν το Internet δημιουργήθηκε για να συνδέσει τους υπολογιστές που χρησιμοποιούσε το αμερικανικό Πεντάγωνο αλλά όπως συμβαίνει με πολλές τεχνολογίες που αναπτύσσονται για στρατιωτικούς ή άλλους μυστικούς σκοπούς κάποια στιγμή βρίσκουν τον εμπορικό τους δρόμο. Η ύπαρξη του Διαδικτύου και η μαζικότητα που απέκτησε η χρήση του διευκόλυνε όσους ήθελαν για διαφόρους λόγους να εισβάλουν σε άλλους υπολογιστές. Οι χάκερ ανέπτυξαν διάφορες μεθόδους για να εισέρχονται «αθόρυβα» σε υπολογιστές ανυποψίαστων χρηστών.