Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Διαστημικό Ίντερνετ από χιλιάδες δορυφόρους της Samsung


Ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για παροχή Ίντερνετ από 4.600 δορυφόρους σε χαμηλή τροχιά περιγράφεται σε paper που συνέταξε ο Φαρούκ Χαν, πρόεδρος της Samsung Research America.


Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Popular Science, ένα τέτοιο «σμήνος» θα μπορούσε να παρέχει πρόσβαση στο Ίντερνετ (της τάξης των 200 GB μηνιαίως).

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας, το παγκόσμιο Internet traffic αναμένεται να φτάσει το ένα zettabyte (ένα δισεκατομμύριο terabytes) μηνιαίως το 2028. Σε αυτό το πλαίσιο, στόχος είναι η δημιουργία ενός «Διαστημικού Ίντερνετ» υψηλών επιδόσεων και δυνατοτήτων.

Σημειώνεται πως, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Gizmag, η Samsung δεν είναι ο μόνος μεγάλος «παίκτης» στον συγκεκριμένο τομέα, καθώς σε παρεμφερή σχέδια δουλεύει και η Google (με αερόστατα, αλλά και δορυφόρους, σε συνεργασία με την SpaceX του Έλον Μασκ), αλλά και το Facebook (με ηλιακά drones) και η OneWeb του Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Οι δορυφόροι της Samsung, σύμφωνα με το paper, θα βρίσκονται σε απόσταση 1.400 χλμ από την επιφάνεια του πλανήτη – χαμηλό ύψος για τα δεδομένα τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων, που συνήθως λειτουργούν σε γεωστατική τροχιά, σε ύψος περίπου 36.000 χλμ από τη Γη. Τα ραδιοσήματα στο Διάστημα ταξιδεύουν σε ευθεία γραμμή , οπότε και η εταιρεία εκτιμά ότι θα μπορούσε να παρέχει χαμηλότερα latencies για επικοινωνίες μέσων και μεγάλων αποστάσεων. Σημειώνεται πως ένας τόσο μεγάλος στόλος δορυφόρων θα ήταν πιο ευέλικτος, παρέχοντας αυξημένες δυνατότητες όσον αφορά σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Πηγή:
http://www.naftemporiki.gr/story/1003355/diastimiko-internet-apo-xiliades-doruforous-tis-Samsung


http://olalathos.blogspot.gr/2015/09/samsung.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog TEO O ΜΑΣΤΟΡΑΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.