Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Καλά νέα για όσους πίνουν πολύ καφέ


Μία νέα έρευνα στέλνει θετικά μηνύματα για τους λάτρεις του καφέ που δεν περιορίζονται σε λίγα φλιτζάνια την ημέρα.

Μέχρι σήμερα, ήταν γνωστό ότι η μέτρια κατανάλωση καφέ (3-5 φλιτζάνια) συσχετιζόταν με ευεργετικές επιδράσεις στην ανθρώπινη υγεία. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται η προστασία από καρδιαγγειακές παθήσεις, από σακχαρώδη διαβήτη και από τη νόσο του Πάρκινσον.

Ωστόσο, τι γίνεται με την υψηλή καθημερινή κατανάλωση καφέ; Μία νέα έρευνα επιχείρησε να δώσει απαντήσεις, με τους ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου (NCI) και των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας (NIH) στο Μέριλαντ, να ενώνουν τις δυνάμεις τους. Οι επιστήμονες εξέτασαν δεδομένα προερχόμενα από μισό εκατομμύριο ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τη σχετική μελέτη να δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό JAMA Internal Medicine.

Η εν λόγω έρευνα κατέγραψε ότι όσοι κατανάλωναν καφέ είχαν μειωμένο κίνδυνο θνησιμότητας: ακόμα κι αυτοί που έπιναν οκτώ ή περισσότερα φλιτζάνια καθημερινά.

Εξίσου σημαντικό ήταν το γεγονός ότι τα ευεργετικά αποτελέσματα εκδηλώθηκαν σε όλους τους τύπους καφέ, αν και τα οφέλη ήταν ελαφρώς μικρότερα στον στιγμιαίο καφέ. Το γεγονός ότι υπήρξαν οφέλη και για όσους έπιναν καφέ χωρίς καφεΐνη υποδηλώνει ότι ενδεχομένως η καφεΐνη δεν είναι ο κύριος παράγοντας για τα ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία που καταγράφηκαν.

Όπως είναι γνωστό, ο καφές αποτελείται από εκατοντάδες διαφορετικές χημικές ουσίες. Μία από τις ομάδες αυτές είναι οι πολυφαινόλες, οι οποίες βρίσκονται σε μειωμένα επίπεδα στον στιγμιαίο καφέ.

Σε κάθε περίπτωση, θα χρειαστεί περαιτέρω έρευνα για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει. Και επειδή ο καφές αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα ροφήματα παγκοσμίως, είναι σίγουρο ότι οι επιστημονικές μελέτες θα συνεχιστούν...

Δείτε ΕΔΩ την επιστημονική μελέτη.

http://www.efsyn.gr/arthro/kala-nea-gia-osoys-pinoyn-poly-kafe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog TEO O ΜΑΣΤΟΡΑΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.