Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Κάτω από 4.500 δολ. το Bitcoin, sell off στα ψηφιακά νομίσματα


Το Bitcoin σημείωσε πτώση που έφτασε μέχρι και το 10% την Τρίτη, πέφτοντας κάτω από τα 4.500 δολάρια, φέρνοντας τις απώλειες του γνωστότερου «κρυπτονομίσματος» στον κόσμο στο 30% μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας, καθώς φαίνεται να εντείνεται ένα sell off στα ψηφιακά νομίσματα γενικότερα.

Όπως αναφέρει το Reuters, άλλα κρυπτονομίσματα έπεσαν, επίσης, με το Ethereum να πέφτει 10% και το Ripple XRP κατά 13%, σε μια πτώση που σε μεγάλο βαθμό φαίνεται να έχει κυρίως συναισθηματικούς λόγους.

Η πτώση αυτή άρχισε μέσα σε αυτόν τον μήνα μετά από μια περίοδο σχετικής σταθερότητας, καθώς οι τιμές του Bitcoin κινούνταν γύρω στα 6.500 δολάρια εδώ και μήνες. «Η ευφορία πέθανε, οι τιμές σταθεροποιήθηκαν σε χαμηλότερα χαμηλά και υψηλά. Πολλοί έχασαν το ενδιαφέρον τους» είπε ο Φαουάντ Ραζάκζαντα, αναλυτής της Forex.com. Επίσης, οι πτώσεις της Τρίτης συνέπεσαν με ευρύτερες πτώσεις στις αγορές, με τις ευρωπαϊκές μετοχές να αποδυναμώνονται κατόπιν μεγάλης πτώσης στη Γουόλ Στριτ.

Πέρα από τη μείωση της εμπιστοσύνης των επενδυτών στην αξία των κρυπτονομισμάτων, κάποιοι αποδίδουν την πτώση στους φόβους πως ένα «hard fork» στο Bitcoin Cash, με το μικρότερο κρυπτονόμισμα να «σπάει» σε δύο διαφορετικά νομίσματα, θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει και άλλα. Σύμφωνα με το BBC, ο διαχωρισμός αυτός έγινε στις 15 Νοεμβρίου και προέκυψαν δύο νομίσματα, που είναι πλέον ανταγωνιστικά μεταξύ τους. Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως το ένα από αυτά, το Bicoin SV, αποτελεί μια πολύ ριψοκίνδυνη επένδυση.

Το Bitcoin την Τρίτη βρισκόταν γύρω στα 4.350 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδό του στο Bitstamp από τον Οκτώβριο του 2017. Το Bitcoin έχει χάσει περίπου το 75% της αξίας του από τότε που έφτασε στο ζενίθ του τον Δεκέμβριο.

Η έναρξη της επιβολής κανόνων στο trading κρυπτονομισμάτων στις αρχές του 2018 και μια πτώση ενδιαφέροντος μεταξύ των επενδυτών απομάκρυνε πολλούς από τον χώρο. Ωστόσο, πολλοί επισημαίνουν ότι οι μεγάλες διακυμάνσεις τιμών είναι αναμενόμενες και μακροπρόθεσμα θα εξακολουθήσει να υπάρχει ανάγκη για ψηφιακά/εικονικά νομίσματα που λειτουργούν εκτός του τραπεζικού συστήματος.

https://www.naftemporiki.gr/story/1415868/kato-apo-4500-dol-to-bitcoin-sell-off-sta-psifiaka-nomismata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog TEO O ΜΑΣΤΟΡΑΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.