Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

H AMD παρουσίασε τη νέα οικογένεια επεξεργαστών Ryzen 3000 XT


Τρία είναι τα νέα μοντέλα που ανήκουν στην οικογένεια AMD Ryzen 3000 XT και προορίζονται για χρήση σε desktop υπολογιστές.

Τα νέα μοντέλα ακολουθούν τη λογική που διέπει και τα άλλα μέλη της οικογένειας Ryzen, αφού και σε αυτή την περίπτωση έχει γίνει η επιλογή της αρχιτεκτονικής των 7 nm με γνώμονα την όσο το δυνατόν ταχύτερη λειτουργία για όλα τα πιθανά σενάρια χρήσης. Η διαφορά των επεξεργαστών XT σε σχέση με τα X μοντέλα, είναι ότι έχουν καλύτερη απόδοση κάτω από όλες τις συνθήκες. Εδώ γίνεται λόγος για τους επεξεργαστές 3600XT, 3800XT και 3900ΧΤ. Σε όλες τις περιπτώσεις ο χρονισμός του επεξεργαστή με το συνοδευτικό XT είναι κατά τουλάχιστον 100 ΜHz ανώτερος από εκείνον που συναντά κανείς στα ίδια μοντέλα με το απλό Χ.




Αξίζει να σημειωθεί ότι η AMD επιλέγει να αφήσει στη διακριτική ευχέρεια του κατόχου των νέων επεξεργαστών τις λύσεις ψύξης για τις νέες μονάδες, αφού θεωρεί ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με πιο εξειδικευμένες προτάσεις που μπορούν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των gamers, οι οποίοι θέλουν να στήσουν ένα σύστημα από το μηδέν. Το GSM Arena, στη σχετική αναφορά του, σημειώνει ότι η θερμοκρασία αποτελεί έναν βασικό παράγοντα που επηρεάζει την απόδοση των επεξεργαστών AMD Ryzen, επομένως, εδώ θα πρέπει να δοθεί προσοχή από όποιον τους επιλέξει για τη δημιουργία ενός αξιόπιστου συστήματος.

Μαζί με τους νέους της επεξεργαστές, η AMD ανακοίνωσε και τις καινούριες μητρικές της κάρτες, με την ονομασία B550, οι οποίες αναμένεται να συνεργάζονται άριστα με τους επεξεργαστές της οικογένειας Ryzen 3000XT, αλλά και με το chipset A520, το οποίο θα αποτελέσει το διάδοχο του A320. Οι νέες μητρικές κάρτες της AMD θα ξεκινήσουν την εμπορική τους πορεία αρχής γενομένης από τον Αύγουστο του 2020 σε δελεαστικές τιμές σε σχέση με τον ανταγωνισμό, κατά την προσφιλή τακτική της AMD.

https://www.naftemporiki.gr/story/1612089/h-amd-parousiase-ti-nea-oikogeneia-epeksergaston-ryzen-3000-xt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog TEO O ΜΑΣΤΟΡΑΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.