Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Πολιτική απαγόρευσης αναρχικών ομάδων από το Facebook

Το Facebook ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει την πολιτική του περί «επικίνδυνων ατόμων και οργανισμών» και «αναρχικών ομάδων που υποστηρίζουν βίαιες πράξεις». Είναι προφανές, ότι η παραπάνω εξέλιξη σχετίζεται με τις πρόσφατες εξεγέρσεις στις ΗΠΑ και τις ταραχές σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Τραμπ είχε επανειλημμένως αναφερθεί σε τρομοκράτες αναρχικούς και ζήτησε να τεθούν εκτός νόμου οι antifa, λες και είναι κάποια συγκεκριμένη ομάδα.



Το Facebook, όπως και άλλα social media, είναι ένα ακόμα μέσο, ανάμεσα στα τόσα που χρησιμοποιούν οι αναρχικοί για την διάδοση των ιδεών τους. Σε καμμία περίπτωση δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά ένα από τα πολλά μέσα για την προώθηση των αναρχικών ιδεών. Γνωρίζουμε ότι όποιος έχει το καρπούζι, έχει και το μαχαίρι, γνωρίζουμε ότι ανά πάσα στιγμή αυτός ο ψηφιακός χώρος μπορεί να πάψει να υφίσταται για τους αναρχικούς, οπότε είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να συνεχίσουμε την διάδοση των ιδεών μας σε άλλα μέσα.

Ούτως ή άλλως, όπως και η καταστολή μπορεί να παίρνει πολλές μορφές, έτσι και το πεδίο προώθησης ιδεών ποτέ δεν ήταν μονόπλευρο, ούτε στα μέσα, ούτε στις μορφές.

https://anarchypress.wordpress.com/2020/09/03/%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%b3%cf%8c%cf%81%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7%cf%82-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd-%ce%bf%ce%bc%ce%ac%ce%b4/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog TEO O ΜΑΣΤΟΡΑΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.