Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ…


Η είδηση που κάνει το γύρο του κόσμου και αναπαράγεται διαρκώς σπέρνοντας εκ νέου τον τρόμο είναι η μετάλλαξη του ιού: βρέθηκε στέλεχος της covid 19, που έχει μεταλλαχθεί. Το νέο στέλεχος του μεταλλαγμένου ιού εντοπίστηκε στην Αγγλία κι έκτοτε έχει ξεσπάσει σάλος, σχετικά με την μεγάλη ή μη μεταδοτικότητά του, την αύξηση της θνησιμότητας στον άνθρωπο και βέβαια σχετικά με την αποτελεσματικότητα ή μη των εμβολίων απέναντι σ’ αυτή την μετάλλαξη. Ας προσπαθήσουμε να δούμε τα πράγματα με μια πιο ψύχραιμη ματιά και φυσικά μακριά και έξω από συμφέροντα κι επιδιώξεις.

Ένα πρώτο ερώτημα που προκύπτει είναι, αν αποτελεί πρωτοφανές φαινόμενο η μετάλλαξη του ιού. Η απάντηση σε αυτό είναι, πως όπως όλοι οι οργανισμοί πάνω στον πλανήτη, έτσι και οι ιοί αλλάζουν για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Όσον αφορά τους κορωναϊούς, είναι η πρώτη φορά που μεταλλάχθηκε ο νέος κορωναϊός; Όχι φυσικά, έχει υποστεί πάνω από 4000 μεταλλάξεις, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τους. Οπότε ένα ερώτημα που τίθεται, είναι γιατί δεν έχουμε άλλες 3999 φορές, τουλάχιστον, προηγουμένως απασχοληθεί με την ίδια η ανάλογη ένταση; Όπως μάς διαβεβαιώνουν οι αρμόδιοι πολλές μεταλλάξεις είναι ασήμαντες. Η συγκεκριμένη μετάλλαξη, όπως υποστηρίζεται, αυξάνει κατά 70% την μεταδοτικότητα του ιού. Μόνο από αυτή τη δήλωση προκύπτουν αρκετά ερωτήματα. Όπως π.χ. ποια είναι τα στοιχεία που επικαλούνται και αν η λεγόμενη αύξηση της μεταδοτικότητας μειώνει τη θνητότητα ή την αυξάνει και πάει λέγοντας.

Εμείς προς το παρόν μένουμε στα στοιχεία που μάς δίνουν οι αρμόδιοι. Σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) η νέα μορφή του SARS-Cov-2 κυκλοφορεί ήδη και εκτός Βρετανίας. Εντοπίστηκαν 9 κρούσματα στη Δανία, 1 στην Ιταλία, 1 στην Ολλανδία και 1 στην Αυστραλία. Ο Δρ. Μάικλ Ράιαν, γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε ότι ο ΠΟΥ παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των μεταλλάξεων του κορωναϊού και ότι «τα ερωτήματα που τίθενται τώρα, όπως και πριν από λίγο καιρό στην περίπτωση των μινκ, είναι εάν η μετάλλαξη κάνει τον ιό πιο επικίνδυνο, εάν τον κάνει πιο μεταδοτικό, εάν ως μεταλλαγμένος ο SARSCov-2 εντοπίζεται πιο δύσκολα κατά τη διάγνωση και εάν γίνεται πιο ανθεκτικός στα εμβόλια. Απάντηση, προς το παρόν, δεν υπάρχει για κανένα από αυτά τα ερωτήματα».

Θα μπορούσε να ισχυριστεί, λοιπόν, κάποιος και ορθά, πως αφού είναι νέα η εν λόγω μετάλλαξη είναι δύσκολο να υπάρχουν τόσο γρήγορα απαντήσεις. Η μετάλλαξη του κορωναϊού, που σκορπίζει την ανησυχία και την τρομοκρατία σε όλο τον κόσμο, επισήμως κωδικοποιείται ως Ν501Υ (VUI-202012/01). Εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Αγγλία τον περασμένο Σεπτέμβριο και σύμφωνα με τα όσα λένε, εξαπλώνεται με ταχύτερο ρυθμό απ’ ότι άλλες μεταλλάξεις του ιού.

Εδώ βλέπουμε πως, εκτός από τη διαδικασία την ονοματοδοσίας, η ύπαρξη αυτής της μετάλλαξης είναι γνωστή από το Σεπτέμβριο δηλαδή 3-4 μήνες πριν. Όπως μπορούμε να παρατηρήσουμε, όσο τοποθετούμε τα στοιχεία που μας δίνουν οι ίδιοι οι αρμόδιοι σε μία σειρά και όχι αποκομμένα διάσπαρτα και με τρομοκρατικούς τίτλους συμβαίνουν δυο πράγματα. Πρώτα μέσω της γνώσης να κατανοούμε περισσότερο, οπότε είμαστε πιο ψύχραιμοι και λιγότερο ευάλωτοι στην επιχειρούμενη τρομοκρατία. Το δεύτερο που προκύπτει και συνδέεται με τη γνώση, είναι τα πολλά ερωτήματα ρητορικά και μη που τίθενται.

Στα πλαίσια αυτά λοιπόν και αφού είναι γνωστή εδώ και 4 μήνες η εν λόγω μετάλλαξη, γιατί μας γνωστοποιείται τώρα; Αν η πιθανή απάντηση είναι πως αυτούς τους μήνες επεξεργάστηκαν τα στοιχεία και ανακάλυψαν την κατά 70% μεταδοτικότητα, τότε πως ο Δρ. Μάικλ Ράιαν που είναι γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, δεν έχει καμία απάντηση στα σημαντικά ερωτήματα, που μόνος του θέτει στην δήλωση, που παραθέσαμε πιο πάνω; Επίσης, η χρονική συγκυρία που επιλέγουν να μας «ενημερώσουν» γι’ αυτήν τη μετάλλαξη, πόσο τυχαία και κατά πόσον έχει να κάνει μόνο με επιστημονικά δεδομένα; Δηλαδή, είναι έξω από πολιτικές και κυριαρχικές επιδιώξεις και συμφέροντα; Πόσο σχέση μπορεί να έχει με το, όπως φαίνεται, BREXIT άνευ όρων, αλλά και τα εκ νέου σκληρότατα μέτρα που αποφασίζονται παγκοσμίως εν όψει των εορτών;

Είναι αλήθεια ότι εκτός από την αναμενόμενη μετάλλαξη του ιού, πολλές φορές είναι και προσδοκώμενη, διότι συνήθως έτσι ο ιός εξασθενεί και μειώνεται η επίδρασή του στον ανθρώπινο οργανισμό. Παρ’ όλ’ αυτά, δεν είδαμε να αναφέρεται κάτι για αυτό.

Οι επιστήμονες κατά συντριπτική πλειοψηφία στον κόσμο σπεύδουν να υποστηρίξουν, πώς η μετάλλαξη του ιού δεν αποτελεί πρόβλημα στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Κάποιοι εξ αυτών όντας πιο πονηροί λένε, ότι ναι μεν δεν υπάρχει πρόβλημα ως προς την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, προσθέτουν όμως και ορισμένες επιφυλάξεις: «σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα».

Αν κάποιος γνωρίζει, ή αφιερώσει χρόνο να ψάξει είναι πολύ πιθανό να βρει τους ίδιους επιστήμονες σε προγενέστερο χρόνο φυσικά, να αναφέρουν πως η δραστικότητα του εμβολίου για κορωναϊούς ή και για τη γρίπη χάνει την αποτελεσματικότητα του, λόγω των συνεχών μεταλλάξεων. Ταυτόχρονα όμως, λόγω αυτών των μεταλλάξεων μειώνεται και η θνητότητά του στον ανθρώπινο οργανισμό. Η προσπάθεια από μέρους της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας διασφαλίζει, τόσο τα τεράστια κέρδη των πολυεθνικών του φαρμάκου, όσο και τους ευρύτερους κυριαρχικούς σχεδιασμούς, που χρησιμοποιούν την πανδημία για την ανακατάταξη, τον επανασχεδιασμό και τον πλήρη έλεγχο της ζωής πάνω στον πλανήτη.

Η νέα μετάλλαξη και η 70% αυξημένη μεταδοτικότητα, όπως λένε, κάλλιστα εφ’ όσον το επιλέξει η εξουσία θα αποτελέσει το άλλοθι για την εκ νέου ανανέωση του εγκλεισμού και την παράταση των απαγορεύσεων.

Σε αντίθεση, λοιπόν, με τους κορωναϊούς, η μετάλλαξη της εξουσίας την καθιστά πιο θανατηφόρα κυρίως για το πνεύμα και την ψυχή μας.

Λούπους

 

https://anarchypress.wordpress.com/2020/12/22/%ce%bf%ce%b9-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%be%ce%b5%ce%b9%cf%83-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%b9-%cf%83%cf%87%ce%b5/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog TEO O ΜΑΣΤΟΡΑΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.