Σάββατο 23 Απριλίου 2022

Τι είναι το Channel Bonding; Πως να διπλασιάσετε την ταχύτητα της σύνδεσής σας


Αν ψάχνετε τρόπους για να βελτιώσετε την ταχύτητα του διαδικτύου σας και δεν έχετε άλλη επιλογή παρά μόνο να πάρετε και μία δεύτερη σύνδεση, τότε μπορείτε είτε να μοιράσετε την κίνηση σας σε δύο συνδέσεις, είτε να τις ενώσετε και να έχετε μία αλλά ικανοποιητικά γρήγορη. Σαν ιδέα έχει περισσότερη εφαρμογή σε επαγγελματικές στέγες παρά σε οικιακούς χρήστες.

Έτσι, μία αργή σύνδεση διαδικτύου σε μία επιχείρηση μπορεί να είναι πραγματικά επίπονη. Αν όμως περιορίζεστε από την ταχύτητα των παρόχων διαδικτύου στην περιοχή σας, τι επιλογές έχετε για καλύτερη συνδεσιμότητα; Η απάντηση μπορεί να είναι περισσότερες συνδέσεις.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλαπλές συνδέσεις στο Διαδίκτυο;
Μέχρι κάποιος πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου να αναπτύξει μία σωστή υποδομή εκεί που βρίσκεται το σπίτι σας ή η επιχείρησή σας και για να ξεπεράσετε το πρόβλημα, θα χρειαστείτε μια πρόσθετη σύνδεση στο διαδίκτυο.

Αυτή μπορεί να είναι από τον ίδιο πάροχο που χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία ή διαφορετικό πάροχο με διαφορετική τεχνολογία. Η δεύτερη λύση θα σας εξασφαλίσει μία συνεχής συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο αν ο πρώτος πάροχος “πέσει” για κάποιο διάστημα.

Έτσι αν η σύνδεση του ενός παρόχου αποτύχει, υπάρχει μια εφεδρική σύνδεση στην οποία θα δρομολογηθεί όλη η κίνηση στο Διαδίκτυο. Ο όρος για αυτό είναι “failover“.

matrixsystemfailure

Ωστόσο, το failover δεν θα σας βοηθήσει να αυξήσετε τις ταχύτητες του διαδικτύου σας. Για αυτό, χρειάζεστε ένα load balancing (εξισορρόπηση φορτίου) ή channel bonding (σύνδεση καναλιού).

Τόσο το load balancing όσο και το channel bonding έχουν διαφορετικές περιπτώσεις χρήσης, κόστος και προβλήματα. Τελικά, εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο δρομολογείται η κυκλοφορία σας στο διαδίκτυο.

Στην αγορά επειδή η υπηρεσία channel bonding δεν είναι διαδεδομένη και το όνομα δεν είναι “πιασάρικο” θα την δείτε και σαν internet bonding, ή wan bonding και στα Ελληνικά και ως “ενοποίηση γραμμών”.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο εδώ

https://iguru.gr/einai-channel-bonding-pos-diplasiasete-tin-tachytita-tis-syndesis-sas/?fbclid=IwAR1molGQyATrA1NYIGOP2Ix4_0WGr7IDIHqfS2NRnmDgu5koghgNz5oP1_Y

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog TEO O ΜΑΣΤΟΡΑΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.