Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Aurora Station: Σχέδια για το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο

Το Aurora Station αναπτύσσεται από την Orion Span και την ομάδα "βετεράνων της διαστημικής βιομηχανίας" της εταιρείας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Σχέδια για την κατασκευή του πρώτου ξενοδοχείου στο διάστημα παρουσιάστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο της Space 2.0 Summit στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας.

Το Aurora Station αναπτύσσεται από την Orion Span και την ομάδα "βετεράνων της διαστημικής βιομηχανίας" της εταιρείας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο εν λόγω αρθρωτός διαστημικός σταθμός προορίζεται να λειτουργήσει ως το πρώτο πολυτελές ξενοδοχείο στο διάστημα,φιλοξενώντας έξι άτομα τη φορά, περιλαμβανομένων δύο μελών πληρώματος. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια "αυθεντική εμπειρία αστροναύτη" κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού 12 ημερών, κόστους 9,5 εκατ. δολαρίων κατ' άτομο. Σύμφωνα με την εταιρεία, ήδη είναι δυνατή η καταβολή προκαταβολών για μια μελλοντική διαμονή στον Aurora Station, που προορίζεται να εκτοξευτεί στα τέλη του 2021 και να δεχτεί τους πρώτους του επισκέπτες το 2022.

"Με το που εκτοξευτεί, ο Aurora Station θα τεθεί άμεσα σε υπηρεσία, φέρνοντας γρηγορότερα και με χαμηλότερο κόστος ταξιδιώτες στο διάστημα σε σχέση με ό,τι έχουμε δει στο παρελθόν" δήλωσε ο Φρανκ Μπάνγκερ, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Orion Span.



ORION SPAN


Όπως συμπλήρωσε ο Μπάνγκερ,η εταιρεία επιπρόσθετα κατάφερε να "συμπυκνώσει" ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα 24 μηνών για την προετοιμασία των ταξιδιωτών στο διάστημα σε μόλις τρεις μήνες, σε αισθητά μικρότερο κόστος.

Κατά τη διαμονή τους οι επισκέπτες θα βιώνουν συνθήκες μηδενικής βαρύτητας, θα έχουν την ευκαιρία να βλέπουν τη Γη από τροχιά και θα μπορούν να ψυχαγωγούνται με τη χρήση τεχνολογιών εικονικής πραγματικότητας. Επίσης,θα συμμετέχουν σε πειράματα όπως η καλλιέργεια τροφής σε τροχιά.

Ο σταθμός θα βρίσκεται σε Χαμηλή Γήινη Τροχιά (Low Earth Orbit-LEO) και θα πραγματοποιεί μια περιστροφή γύρω από τη Γη κάθε 90 λεπτά. Ακόμη, σύμφωνα με τον Μπάνγκερ, ο σταθμός θα έχει και άλλες χρήσεις πέρα από αυτήν του ξενοδοχείου,καθώς θα παρέχεται η δυνατότητα χρήσης του σε διαστημικές υπηρεσίες.Παράλληλα, όπως υπογράμμισε ο Μπάνγκερ, θα υποστηρίζονται έρευνες σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας και κατασκευές σε τροχιά,ενώ,χάρη στην αρχιτεκτονική του, ο σταθμός θα είναι πλήρως επεκτάσιμος για μελλοντικές αναβαθμίσεις/προσθέσεις επιπρόσθετων τμημάτων στο μέλλον.


http://www.naftemporiki.gr/story/1339161/aurora-station-sxedia-gia-to-proto-diastimiko-ksenodoxeio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog TEO O ΜΑΣΤΟΡΑΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.