Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019

To 90% των χακαρισμένων web sites το 2018 ήταν WordPress


Είναι γνωστό ότι η πλατφόρμα του WordPress είναι ευρέως διαδεδομένη, αλλά αυτό σημαίνει και μεγάλο εύρος επιθέσεων από hackers.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που φέρνει στη δημοσιότητα το ZD Net, το WordPress, η πιο ευρέως διαδεδομένη πλατφόρμα διαχείρισης δικτυακών τόπων στο Internet, αντιμετωπίζει ένα σημαντικό πρόβλημα, ακριβώς λόγω της δημοφιλίας της αυτής. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 90% των sites που έχουν υποστεί hacking βασίζονται στο εργαλείο διαχείρισης περιεχομένου
WordPress.

Ακολουθούν τα Magento (4,6%), το Joomla (4.3%) και το Drupal (3.7%). Τα περισσότερα στοιχεία ευαλωτότητας προκύπτουν από τα θέματα και τις επεκτάσεις, ενώ μεγάλη ευθύνη φέρουν και οι webmasters, οι οποίοι δεν φροντίζουν να έχουν αναβαθμισμένα στην τελευταία έκδοση όλα τα επιμέρους εργαλεία που χρησιμοποιούν στο κάθε site. Σύμφωνα με τους αναλυτές, μόνο το 56% των sites που αποτελούν το δείγμα μίας έρευνας εχει επαρκώς ενημερωμένο το CMS ενός site προκειμένου να είναι αυτό ελεύθερο από απειλές.

Το καλό με τα sites που είναι βασισμένα στο WordPress είναι ότι η αναβάθμιση των επιμέρους εργαλείων, θεμάτων και plugins είναι εύκολη υπόθεση και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα. Από την άλλη μεριά, ανησυχητικό παραμένει το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος των sites που ασχολούνται με το ηλεκτρονικό εμπόριο δείχνει να είναι ευάλωτο σε απειλές κάθε είδους, λόγω του γεγονότος ότι δεν γίνονται τακτικά όλες οι εργασίες συντήρησης και οι αναβαθμίσεις.

https://www.pestaola.gr/to-90-per-cent-twn-xakarismenwn-web-sites-htan-wordpress/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog TEO O ΜΑΣΤΟΡΑΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.