Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Νέους ηλικιακούς περιορισμούς θα επιβάλλει το Youtube

Πιο αυστηρό έλεγχο ως προς την ηλικία των χρηστών που έχουν πρόσβαση στα βίντεο του Youtube πρόκειται να επιβάλλει η Google, ζητώντας επιπλέον αποδεικτικά που να επιβεβαιώνουν ότι οι χρήστες δεν είναι ανήλικοι.



Συγκεκριμένα, οι παραπάνω περιορισμοί αφορούν τους Ευρωπαίους ανήλικους χρήστες, στην περίπτωση που επιλέγουν να παρακολουθήσουν βίντεο με ακατάλληλο περιεχόμενο για την ηλικία τους. Οι χρήστες θα πρέπει να συνδέονται με το λογαριασμό τους για να παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο βίντεο και στην περίπτωση που οι μηχανισμοί της Google δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν την ηλικία τους, θα τους ζητείται καταχώρηση ταυτότητας ή πιστωτικής κάρτας ως αποδεικτικό.

Εάν οι χρήστες είναι ανήλικοι, το Youtube θα τους κατευθύνει αυτόματα σε περιεχόμενο κατάλληλο για την ηλικία τους. Οι επιπλέον έλεγχοι, όπως ανακοίνωσε η Google, αποσκοπούν μόνο στην προστασία των ανηλίκων από ακατάλληλες εικόνες και δεν επηρεάζονται από την πηγή που ανέβασε το βίντεο.

Η Google ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει τις προσπάθειές της έτσι ώστε οι ηλικιακοί περιορισμοί να εμφανίζονται αυτόματα στα βίντεο, μέσω τεχνητής νοημοσύνης. Ωστόσο, οι δημιουργοί περιεχομένου θα έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν έφεση στην εταιρεία στην περίπτωση που διαφωνούν με κάποια απόφαση αποκλεισμού κάποιου δικού τους βίντεο από ανήλικους χρήστες.

Αυτή η πρωτοβουλία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τους επόμενους μήνες κατά τους οποίους θα εφαρμοστούν και νέοι ευρωπαϊκοί κανονισμοί, όπως η οδηγία Audiovisual Media Services Directive (AVMSD). Η οδηγία αυτή αφορά την δυνατότητα να παρακολουθεί κανείς το αγαπημένο του τηλεοπτικό πρόγραμμα από το κινητό του σε κάθε χώρα της Ευρώπης.

https://www.efsyn.gr/epistimi/tehnologia/261021_neoys-ilikiakoys-periorismoys-tha-epiballei-youtube

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog TEO O ΜΑΣΤΟΡΑΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.