Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Μειώστε τη χρήση της μνήμης RAM στα Windows


Αν έχετε παρατηρήσει καθυστερήσεις και κολλήματα στην λειτουργία του υπολογιστή σας πιθανά το πρόβλημα να οφείλετε σε ανεπαρκής μνήμη ram. Δείτε πως μπορείτε να το διορθώσετε ελευθερώνοντας χρησιμοποιούμενη μνήμη.

Πίνακας Περιεχομένων

Τι είναι η RAM;

Προτού εξετάσουμε του τρόπους εκκαθάρισης της μνήμης RAM στα Windows, ας περιγράψουμε εν συντομία τι κάνει η RAM, σε περίπτωση που δεν είστε εξοικειωμένοι.

Δείτε την πλήρη εξήγηση της RAM για περισσότερες λεπτομέρειες.

Η RAM σημαίνει Μνήμη Τυχαίας Πρόσβασης (Random Access Memory). Είναι ένα βραχυπρόθεσμο μέσο αποθήκευσης που περιέχει προγράμματα και διαδικασίες που εκτελούνται αυτήν τη στιγμή στον υπολογιστή σας.

Όσο περισσότερη μνήμη RAM υπάρχει στο μηχάνημά σας, τόσο περισσότερα προγράμματα μπορείτε να εκτελέσετε ταυτόχρονα, χωρίς να επηρεαστεί αρνητικά η απόδοση. Όταν ο υπολογιστής σας έχει χαμηλή μνήμη RAM, χρησιμοποιεί ένα μέρος της μονάδας αποθήκευσης που ονομάζεται page file, το οποίο λειτουργεί ως προσομοίωση επιπρόσθετης RAM. Φυσικά το page file είναι πολύ πιο αργό από την πραγματική μνήμη RAM, γι’ αυτό και θα παρατηρείτε επιβράδυνση κάθε φορά που τα Windows πρέπει να το χρησιμοποιήσουν.Επειδή η μνήμη RAM είναι προσωρινή αποθήκευση δεδομένων, θα χάσετε το περιεχόμενό της όταν σβήσει ο υπολογιστής σας. Οτιδήποτε θέλετε να κρατήσετε πρέπει να αποθηκεύεται σε μόνιμη αποθήκευση, όπως ένας σκληρός δίσκος ή μια μονάδα SSD. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, για παράδειγμα, θα χάσετε ένα ανοιχτό έγγραφο του Word που δεν έχετε αποθηκεύσει ακόμα, όταν σβήσετε ο υπολογιστής σας.

Δείτε παρακάτω 8 μεθόδους για να ελευθερώσετε μνήμη RAM από τον Windows υπολογιστή σας. Δεν χρειάζεται να κάνετε αυτά τα βήματα συχνά, αλλά μόνο όταν παρατηρήσετε πρόβλημα μνήμης.

 

Δείτε όλο το άρθρο εδώ

https://iguru.gr/meioste-chrisi-tis-mnimis-ram-sta-windows/?fbclid=IwAR0hHp3lig4mZeCbb7dZJREbFcC2L-I-I9m7Yj00ULiY6xf5qXNFfCWs4YI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog TEO O ΜΑΣΤΟΡΑΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.