Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023

Πως εκτυπώνουμε τα αρχεία ενός φακέλου με συνοπτικές διαδικασίες


Πολλές φορές, θέλουμε να εκτυπώσουμε τα περιεχόμενα ενός φακέλου, είτε για να τα διατηρήσουμε σε ένα αρχείο, είτε για να τα έχουμε στα χέρια μας ως έντυπο. Υπάρχει ένας απλός τρόπος να το κάνουμε γρήγορα και εύκολα, χρησιμοποιώντας απλά τον αγαπημένο μας web browser, είτε αυτός είναι ο Google Chrome είτε ο Firefox. Ας δούμε πώς μπορούμε να το πετύχουμε αυτό.


Πρώτα απ' όλα, ανοίγουμε τον Chrome ή τον Firefox. Αφού είμαστε στον browser, απλά πληκτρολογούμε τη διαδρομή του φακέλου που μας ενδιαφέρει, στη γραμμή διευθύνσεων και πατάμε το πλήκτρο ENTER. Στο δικό μου παράδειγμα, πληκτρολόγησα τον φάκελο των downloads, οπού εκεί υπάρχει ένας υποφάκελος με τα τέλη κυκλοφορίας μου: C:\Users\kiria\Downloads\Τέλη Κυκλοφορίας\. 

Αμέσως μετά, ο browser θα εμφανίσει τα περιεχόμενα του φακέλου μας, και μάλιστα ταξινομημένα με βάση το όνομα και με τους υποφακέλους στην κορυφή. Για να εκτυπώσουμε το αποτέλεσμα που βλέπουμε στην οθόνη, κάνουμε δεξί κλικ και «εκτύπωση». Έτσι, θα έχουμε έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο να εκτυπώσουμε τα περιεχόμενα του φακέλου μας. 

Ακόμα καλύτερα, μπορούμε να ταξινομήσουμε τα περιεχόμενα όπως θέλουμε, βάση μεγέθους ή ημερομηνίας τροποποίησης. Κάνουμε απλά κλικ στην κεφαλίδα κάθε στήλης για να γίνει η ταξινόμηση βάσει της συγκεκριμένης στήλης. 

Αν δε γνωρίζεις πως να βρεις τη διαδρομή ενός φακέλου, απλά κάνεις δεξί κλικ στον φάκελο που θέλεις να αντιγράψεις και από το μενού επιλέγεις το «Αντιγραφή ως διαδρομής», και είσαι έτοιμος! Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη συντόμευση πληκτρολογίου με τον συνδυασμό πλήκτρων: Ctrl+Shift+C, και αμέσως θα αντιγραφεί η διαδρομή του φακέλου στον οποίο βρίσκεσαι. 

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal

https://www.dwrean.net/2023/07/ektiposi-arxeiwn-enos-fakelou.html?fbclid=IwAR2xSz3poI5s1oFUBZgKSKGIN2FG4eUCHbKhs4RLN-sfExsbf3W9ejEUadw

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog TEO O ΜΑΣΤΟΡΑΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.