Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Επιστροφή στη Σελήνη προβλέπουν τα άμεσα σχέδια της NASA


Η Σελήνη γίνεται πλέον και πάλι… στόχος των διαστημικών αποστολών της NASA, σύμφωνα με τα μελλοντικά της σχέδια.

Τα σχέδια της NASA κάνουν λόγο για τα προσεχή έξι έτη και ίσως λίγο αργότερα, στο πλαίσιο των οποίων περιλαμβάνεται η εκ νέου αποστολή επανδρωμένων σκαφών στη Σελήνη, με σκοπό τους τη δοκιμή διαδικασιών, τεχνολογιών και άλλων στοιχείων ενόψει μίας μελλοντικής αποστολής Αμερικανών αστροναυτών στον Άρη. Σύμφωνα με τη NASA, η κυριαρχία των ΗΠΑ στα θέματα του Διαστήματος περνά μέσα από τις συμπράξεις του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα, απαντώντας, όπως σχολιάζει το New Atlas, με αυτόν τον τρόπο στις αιτιάσεις Trump ότι η NASA ασχολείται κατά κύριο λόγο με την εξερεύνηση στο βαθύ διάστημα και όχι σε κοντινούς στόχους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σχέδια της NASA συμπεριλαμβάνουν τη χρήση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού ως κομβικό σημείο της επέκτασης της ανθρωπότητας προς άλλα σημεία του Ηλιακού μας Συστήματος και ως ένα εργαστήριο εφαρμογής ιδεών, διαδικασιών και τεχνοτροπιών πάνω στις οποίες θα μπορεί να βασιστεί η μελλοντική διαστημική εξερεύνηση. Από το 2024 και έπειτα, ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός θα μπορεί να χρησιμοποιείται και από ιδιώτες εκτός από τη NASA, ενώ ιδιωτικές εταιρείες θα μπορούν να τοποθετούν σταθμούς σε τροχιά γύρω από τη Γη.

https://www.pestaola.gr/epistrofi-sth-selhnh-problepoyn-ta-amesa-sxedia-ths-nasa/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog TEO O ΜΑΣΤΟΡΑΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.