Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Ο Snapdragon 8150 θα διαθέτει «χρυσούς» και «ασημένιους» πυρήνες


Σύμφωνα με πρόσφατες διαρροές η διάδοχη πλατφόρμα του Snapdragon 845 της Qualcomm θα έχει την ονομασία Snapdragon 8150 και αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα στις αρχές Δεκεμβρίου.

Πρόσθετες διαρροές στην γερμανική ιστοσελίδα WinFuture αποκαλύπτουν ότι όπως και στην περίπτωση του SD845 έτσι και ο Snapdragon 8150 θα διαθέτει οκτώ νέους πυρήνες, με τους τέσσερις να είναι υψηλής απόδοσης και τους υπόλοιπους να θεωρούνται ενεργειακά πιο αποδοτικοί.

Προς το παρόν αυτοί οι πυρήνες αποκαλούνται από την Qualcomm «χρυσοί» και «ασημένιοι». Προφανώς οι πρώτοι αναφέρονται στους πιο ισχυρούς πυρήνες που αναμένεται να λειτουργούν σε συχνότητα 2,6GHz, αντίστοιχα οι δεύτεροι αναφέρονται στους πιο «αδύναμους» πυρήνες της πλατφόρμας που θα έχουν συχνότητα λειτουργίας στα 1,7GHz.

Οι παραπάνω συχνότητες λειτουργίας αφορούν τις πρόωρες εκδόσεις της πλατφόρμας οπότε δεν αποκλείεται οι τελικές συχνότητες λειτουργίας, δηλαδή αυτές με τις οποίες θα κυκλοφορήσουν τα εμπορικά μοντέλα, να είναι αυξημένες.

Παράλληλα με τους νέους πυρήνες η πλατφόρμα Snapdragon 8150 θα ενσωματώνει και νέο επεξεργαστή γραφικών, ο οποίος σύμφωνα με το δημοσίευμα θα έχει συχνότητα λειτουργίας στα 650MHz. Ωστόσο, ακολουθώντας τον ανταγωνισμό που έχουν δημιουργήσει οι Apple και Huawei, η νέα πλατφόρμα της Qualcomm θα διαθέτει νέα NPU (neural processing unit).

Τέλος, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι ο Snapdragon 8150 θα είναι κατασκευασμένος με την διαδικασία των 7 νανομέτρων, αν και σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές θα διατηρήσει τις φυσικές διαστάσεις του προκατόχου του. Αυτό λογικά μεταφράζεται και σε σημαντική αύξηση των επιδόσεων της νέας πλατφόρμας.

Λογικά η νέα πλατφόρμα θα κάνει την εμφάνισή της σε συσκευές από τον Μάρτιο του 2019, δηλαδή μετά και τις ανακοινώσεις του Mobile World Congress, τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

https://www.pestaola.gr/o-snapdragon-8150-tha-diathetei-xrisous-kai-asimenious-pirines/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog TEO O ΜΑΣΤΟΡΑΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.