Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Coil32 : Δωρεάν εφαρμογή ηλεκτρονικών, για τον υπολογισμό πηνίων

 

To Coil32 είναι ίσως η καλύτερη δωρεάν εφαρμογή και απευθύνεται στους φίλους των ηλεκτρονικών. Ποιο συγκεκριμένα είναι ένας υπολογιστής πηνίων ο οποίος επιτρέπει τον υπολογισμό σε επαγωγείς πυρήνα αέρος μονής στοιβάδας και πολλαπλών στρώσεων, επαγωγή σπειροειδούς σπειρώματος πυρήνα αέρα, επαγωγείς σε δακτυλίους φερρίτη, επίπεδα πηνία σε PCB και πολλές άλλες παραλλαγές.


Το λογισμικό επιτρέπει τον υπολογισμό των πηνίων σε όλες τις παραλλαγές, και είναι δυνατόν να υπολογιστεί η επαγωγή του αν ο αριθμός των στροφών είναι γνωστός ή να υπολογίσουμε τον αριθμός στροφών του πηνίου αν είναι γνωστή η επαγωγή του.

Το πρόγραμμα υπολογίζει την επαγωγή διαφορετικών ειδών σχεδιασμού πηνίου. Είναι δυνατή η επιλογή μιας βέλτιστης παραλλαγής, η χρήση του διαθέσιμου διαμορφωτή πηνίου ή ο επανυπολογισμός του επαγωγέα σε άλλες διαστάσεις. Το Coil64 επιτρέπει την εκτίμηση του παράγοντα Q, της αυτοσυντονιζόμενης συχνότητας και της αυτο-χωρητικότητας του επαγωγέα πυρήνα αέρα μονής στρώσης RF.
 
Το Coil64 επιτρέπει την εκτίμηση του παράγοντα Q και της αυτο-χωρητικότητας ενός δακτυλιοειδούς επαγωγέα φερρίτη στις ραδιοσυχνότητες. Είναι δυνατόν να υπολογίσουμε το μήκος του σύρματος που χρειάζεται για να τυλίγουμε ένα στρώμα, πηνίο πολλαπλών στρώσεων και το πηνίο σε έναν δακτύλιο φερρίτη. 

Τα αποτελέσματα όλων των υπολογισμών συνάγονται σε ένα κοινό πλαίσιο κειμένου, από όπου μπορούν να αποθηκευτούν σε ένα αρχείο ή να εκτυπωθούν. Για επίπεδους επαγωγείς πηνίου στο PCB, το πρόγραμμα ζητά τα βέλτιστα μεγέθη για τον υψηλότερο παράγοντα Q. Είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν μετρικές ή ίντσες ως μονάδες μέτρησης. Υποστήριξη μετρητή AWG ή μετρικού καλωδίου.

https://www.lovefortechnology.net/2019/08/coil32_5.html?fbclid=IwAR3xkqa97F5Javcg6A2qTXGcNvMpdMkMRska5-P9oW8L9yC7KZUbQgcY1Ro#gsc.tab=0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog TEO O ΜΑΣΤΟΡΑΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.