Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Εξωσκελετοί σε 15 εργοστάσια της Ford


EksoVest είναι το όνομα του εξωσκελετού που θα χρησιμοποιούν εργαζόμενοι της Ford σε 15 εργοστάσια ανά τον κόσμο - ο οποίος έχει σκοπό να υποστηρίζει/ ενισχύει τον άνω κορμό και άκρα του εργαζομένου, με σκοπό την αποφυγή τραυματισμών σε βαριές, επαναλαμβανόμενες σωματικές εργασίες.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το EksoVest έχει δοκιμαστεί επιτυχώς σε δύο εργοστάσια, και πλέον βρίσκει τον δρόμο του σε 15, σε επτά συνολικά χώρες ανά τον κόσμο. Η Ford συνεργάστηκε με την Ekso Bionics για να βελτιώσει τη συγκεκριμένη wearable τεχνολογία, η οποία ανασηκώνει και υποστηρίζει τα χέρια του εργάτη ενώ αυτός πραγματοποιεί εργασίες σε σημεία που βρίσκονται πιο ψηλά από αυτόν (όπως πχ να βιδώνει βίδες με εργαλείο κάτω από ανυψωμένο αυτοκίνητο).

Το EksoVest χρησιμοποιείται από εργάτες ύψους 1,57 - 1,93 μέτρων και παρέχει υποστήριξη της τάξης των δύο με έξι κιλών ανά χέρι. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ford, οι χρήστες του λένε πως είναι άνετο στη χρήση, επειδή είναι ελαφρύ και όχι ογκώδες, επιτρέποντάς τους να κινούν τα χέρια τους με ευκολία.

«Δεν θέλω το EksoVest να φύγει ποτέ» λέει ο Νικ Γκοτς, ένας από τους αρχικούς χρήστες του EksoVest στο Flat Rock Assembly. «Οποιαδήποτε δουλειά είναι ψηλά, δεν θα την έκανα χωρίς αυτό»,

Η πιλοτική δοκιμή του EksoVest έγινε στο Michigan Assembly Plant και στο Flat Rock Assembly Plant το προηγούμενο έτος. Το feedback από τα εργοστάσια αξιοποιήθηκε για σκοπούς βελτίωσης της τεχνολογίας, πριν αρχίσει η διάθεσή της σε εργοστάσια στο εξωτερικό.



FORD


«Στην Ekso, η αποστολή μας είναι η ενίσχυση των ανθρώπινων δυνατοτήτων με wearable τεχνολογία και ρομποτική που βοηθούν τους ανθρώπους να επανεξετάσουν τους σωματικούς περιορισμούς και να επιτύχουν το αξιοσημείωτο» λέει ο Τζακ Πέουραχ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ekso Bionics.

Αυτή τη στιγμή τον εξωσκελετό διαθέτουν όλα τα εργοστάσια της Ford στη Βόρεια Αμερική, ενώ χρησιμοποιείται και σε εργοστάσια σε Ασία- Ειρηνικό, Ευρώπη και Νότια Αμερική.


https://www.naftemporiki.gr/story/1379901/eksoskeletoi-se-15-ergostasia-tisford

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog TEO O ΜΑΣΤΟΡΑΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.