Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Το Netflix απλοποιεί το περιβάλλον χρήσης με νέα μπάρα πλοήγησης


Το Netflix απλοποιεί το περιβάλλον χρήσης του προσθέτοντας μία νέα πλαϊνή μπάρα ελέγχου λειτουργιών που προσφέρει γρήγορη πρόσβαση στα κατάλληλα εικονίδια.

Ο επανασχεδιασμός θυμίζει λίγο το περιβάλλον χρήσης του YouTube TV καθώς κάνει ευκολότερη την πρόσβαση σε αντικείμενα που πριν θα έπρεπε να κάνεις scroll έως την κορυφή για να τα εντοπίσεις. Όπως ανακοινώθηκε, η πλαϊνή μπάρα ελέγχου έχει ξεκινήσει να διατίθεται στους χρήστες της υπηρεσίας ανά τον κόσμο.

Το Netflix TV interface εμφανίζεται όταν ο χρήστης έχει πρόσβαση στην υπηρεσία χρησιμοποιώντας «έξυπνη» τηλεόραση, κάποιο set-top box ή γίνεται streaming μέσω κάποιας άλλης συσκευής. Σε αντίθεση με τις μικρότερες συσκευές, όπως ένα smartphone, μια τηλεόραση διαθέτει μεγάλη επιφάνεια οθόνης, καθιστώντας δυνατή την εμφάνιση περισσότερων πληροφοριών ανά πάσα στιγμή, ενώ επίσης ενδέχεται να περιπλέξει την πλοήγηση.

Μέχρι τώρα οι χρήστες θα έπρεπε να κάνουν scroll έως την κορυφή της οθόνης για να εμφανιστούν μια σειρά από εργαλεία, όπως η έρευνα περιεχομένου και οι διαθέσιμοι λογαριασμοί. Αυτό προφανώς δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνεται εύκολα ειδικά σε περιπτώσεις χρηστών που δεν έχουν συνηθίσει να εκτελούν πλοήγηση σε ανάλογες εφαρμογές.

Η νέα μπάρα προσφέρει άμεση πρόσβαση στην My List, στην περιοχή δηλαδή όπου ο χρήστης μπορεί να προσθέτει περιεχόμενο για να το παρακολουθήσει σε μελλοντικό χρόνο. Επιπλέον, η πλαϊνή μπάρα απλοποιεί την πλοήγηση και αναζήτηση ενός τηλεοπτικού προγράμματος ή μιας ταινίας. Τέλος, το Netflix έχει προσθέσει την επιλογή «New» στο περιβάλλον χρήσης, προσφέροντας απευθείας πρόσβαση σε νέο περιεχόμενο, ενώ η έρευνα και οι ρυθμίσεις επίσης μπορούν να εντοπιστούν μέσω της νέας sidebar.




https://www.pestaola.gr/to-netflix-aplopoiei-to-user-interface-me-sidebar/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog TEO O ΜΑΣΤΟΡΑΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.