Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Διαφημίσεις στο πρόγραμμά του ετοιμάζει το Netflix


Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει μεταξύ των θεατών του η απόφαση του διαδικτυακού καναλιού Netflix να βάλει -δοκιμαστικά όπως υποστηρίζει- διαφημίσεις. Στη διάρκεια της προβολής ορισμένων από τις πιο δημοφιλείς σειρές του, όπως «Shameless», «Frasier» και «Parks and Recreation», θα «σκάνε» διαφημίσεις με τις οποίες θα προωθεί άλλα προγράμματα.

Αν και το Netflix ανακοίνωσε ότι τα διαφημιστικά των προγραμμάτων του θα παίζουν μεταξύ των επεισοδίων και οι θεατές θα έχουν το δικαίωμα να τα κλείνουν, ώστε να μη διακόπτεται η συνεχής ροή του προγράμματος, πολλοί διαμαρτυρήθηκαν ότι αυτό δεν ήταν εφικτό.

Υποστήριξαν ότι -όπως γίνεται και στο YouTube- αν δεν περνούσε κάποιο ελάχιστο διάστημα προβολής, η διαφήμιση δεν σταματούσε να παίζει.

Η Netflix υποστήριξε ότι επρόκειτο για λάθος και ότι το ερευνά.

«Επιθυμούμε να διερευνήσουμε με τα δοκιμαστικά αυτά αν οι θεατές μας μπορούν να ανακαλύψουν άλλα προγράμματα του ενδιαφέροντός τους. Ωστόσο ο θεατής θα πρέπει να μπορεί να αποφύγει τη διαφήμιση αν δεν θέλει να την παρακολουθήσει».

Η Netflix δεν είναι η πρώτη διαδικτυακή εταιρεία που κάνει δοκιμές με στόχο να βελτιώσει το παρεχόμενο προϊόν της, ωστόσο πολλές φορές αυτού του είδους οι πειραματισμοί συχνά έχουν οδηγήσει σε αρνητική αντίδραση του κοινού ώστε αναγκάζεται η εταιρεία να αποσύρει το νέο στοιχείο.

Η Netflix και οι εταιρείες ανταγωνιστές της μέχρι στιγμής δεν προβάλλουν διαφημίσεις, ωστόσο προσπαθούν να προωθήσουν άλλα προγράμματα ώστε να αυξήσουν την παρακολούθηση και τους θεατές τους.

http://www.efsyn.gr/arthro/diafimiseis-sto-programma-toy-etoimazei-netflix

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog TEO O ΜΑΣΤΟΡΑΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.