Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

Γιατί πανηγυρίζει η Space X για την καταστροφή του Starship;



Ενθουσιασμένα δηλώνουν τα στελέχη της διαστημικής εταιρείας παρά την αποτυχημένη εκτόξευση του πυραύλου της.  

Τέσσερα λεπτά με την εκτόξευση του από τις εγκαταστάσεις της Space X στο Τέξας το μεσημέρι της Τετάρτης (16:30 ώρα Ελλάδος) ο πολύ ισχυρός επαναχρησιμοποιούμενος πύραυλος Super Heavy θα έπρεπε να απελευθερωθεί από το διαστημικό σκάφος Starship που ήταν τοποθετημένο επάνω του.

 

Το σκάφος θα συνέχιζε το ταξίδι του έξω από τη γήινη ατμόσφαιρα για να μπει σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη ενώ ο πύραυλος θα έπρεπε να επιστρέψει στη βάση του. Θα ήταν η πρώτη δοκιμαστική πτήση του πυραύλου και τους σκάφους σε προσομοίωση κανονικής μεταφοράς και πτήσης έξω από τη Γη αφού οι προηγούμενες πετυχημένες δοκιμές είχαν γίνει σε χαμηλά ύψη ενώ είχαν υπάρξει και αποτυχημένες δοκιμές.

Όμως η απομάκρυνση του σκάφους από τον πύραυλο δεν επετεύχθη και ταυτόχρονα προκλήθηκε έκρηξη που κατέστρεψε τον πύραυλο. Η εκτόξευση είχε συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας αφού ο πύραυλος θεωρείται το μέλλον της διαστημικής βιομηχανίας ενώ με το διαστημόπλοιο ο Ελον Μασκ, ιδιοκτήτης της Space X, έχει δηλώσει ότι θα στέλνει ανθρώπους στον Άρη για να δημιουργηθεί μια μεγάλη αποικία εκεί μέσα στα επόμενα 25 χρόνια.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο εδώ:

https://physicsgg.me/2023/04/21/%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b7%ce%b3%cf%85%cf%81%ce%af%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%ce%b7-space-x-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%83%cf%84%cf%81%ce%bf/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog TEO O ΜΑΣΤΟΡΑΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.