Το συκώτι είναι από τις πιο υγιεινές τροφές και πολύ απαραίτητη για τον οργανισμό. Μια μερίδα μοσχαρίσιου συκωτιού μπορεί να καλύψει τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού σε βιταμίνες.
Περιέχει βιταμίνες Α, Β2, Β12, Β6, χαλκό, πρωτεΐνες, νιασίνη, φώσφορο, φυλλικό οξύ, ψευδάργυρο, σελήνιο και σίδηρο. Πρέπει να το αποφεύγουν τα άτομα που πάσχουν από τα νεφρά τους ή έχουν ουρική αρθρίτιδα.
Σας συστήνουμε μια πεντανόστιμη εύκολη και υγιεινή συνταγή για να απολαύσουμε το μοσχαρίσιο συκώτι.
ΥΛΙΚΑ
½ κιλό συκώτι κομμένο σε μερίδες (σε λεπτές φέτες)
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
Αλατοπίπερο
½ φλιτζάνι λάδι
Χυμό από δύο λεμόνια
1 φύλλο δάφνη
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το συκώτι και το μαρινάρουμε μαζί με όλα τα υλικά. Το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
Μετά από μια ώρα είναι έτοιμο για μαγείρεμα.
Σε ένα ταψί φούρνου, στρώνουμε τρία φύλλα αλουμινόχαρτο και ένα φύλλο λαδόκολλας.
Πάνω στη λαδόκολλα ρίχνουμε τα υλικά από το μπολ, την κλείνουμε καλά και κατόπιν κλείνουμε και τα φύλλα του αλουμινόχαρτου.
Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο αερόφουρνο στους 170 βαθμούς και ψήνουμε το συκώτι για 45΄.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, μετά το πρώτο εικοσάλεπτο, ανοίγουμε τα αλουμινόχαρτα και τη λαδόκολλα και γυρίζουμε με δύο πιρούνια το συκώτι, για να ψηθεί καλά και από τις δύο πλευρές.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να συμπληρώσουμε το χρόνο ψησίματος, δηλαδή τα 45΄.
http://i-gastronomie.gr/savory/1042/sas-systinoyme-mia-pentanostimi-eykoli-kai-ygieini-syntagi-gia-na-apolaysoyme-to-moscharisio-sykoti/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το blog TEO O ΜΑΣΤΟΡΑΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.